نشست علمی «چالشهای حاکمیت قانون در افغانستان همراه با امضاء تفاهمنامه همکاری میان مؤسسه تحصیلات عالی بامیکا با کمسیون مستقل حقوق بشر» برگزار شد
نشست علمی «چالشهای حاکمیت قانون در افغانستان» امروز سهشنبه مورخ 10/7/1397 از سوی مؤسسه تحصیلات عالی بامیکا در صحن این مؤسسه برگزار شد. در این نشست که با حضور داکتر سیما سمر رئیس کمیسیون حقوق بشر کشور و محمدطاهر زهیر والی ولایت بامیان، برگزار شد، صدها تن به شمول استادان دانشگاه، دانشجویان، علمای دینی، متنفذین و مسوولین ادارات محلی شرکت کرده بودند.
سخنرانان این محفل به بررسی مهمترین چالشهای حاکمیت قانون در کشور پرداخته و زورگویی و فرهنگ معافیت از قانون را عمدهترین چالش جامعه امروز افغانستان عنوان کردند.
خانم سیما سمر رئیس کمیسیون حقوق بشر کشور در سخنرانی خویش به مهمترین موانع حاکمیت قانون پرداخته و جنگ و نا امنی را عامل مهم عدم حاکمیت قانون عنوان داشت. خانم سمر از مبارزات و دستاوردهای خود طی سالها حضور در کمیسیون حقوق بشر یاد کرد اما خاطرنشان کرد که هنوز هم مشکلات بسیاری وجود دارد و از دید وی حمایت درون حکومتی از مجرمین بدترین مشکل فرا راه دسترسی شهروندان به حقوق بشری آنان است.
محمد طاهر زهیر والی ولایت بامیان؛ حاکمیت قانون در بامیان را نسبت به سایر ولایات کشور بهتر دانسته و از بعد جامعه شناختی به موضوع چالشهای حاکمیت قانون پرداخته و ساخت اجتماعی قبیلهای و وفاداریهای شدید به رویههای قومی را دلیل عدم حاکمیت قانون قلمداد نمود.
دکتر عبدالرحیم اخلاقی رئیس مؤسسه تحصیلات عالی بامیکا ضمن خوشآمدگویی به خانم سیما سمر در بامیان با نگاه فرهنگی به موضوع، ساخت فرهنگی و عناصر فرهنگی قبیلهای را عامل مهمی در ایجاد چالش فرا راه حاکمیت قانون دانست. دکتر اخلاقی از ورود ابزارهای فناوری و دگرگونی بخشی از عناصر فرهنگی و همچنان ثابت ماندن بخش دیگر از عناصر فرهنگی در جامعه به تأخر فرهنگی یاد کرده و این وضعیت را ناپایدار و شکننده قلمداد کرد.
سخنرانان بعدی این نشست دکتر علی جوادی و استاد فیروزالدین مرادی استادان مؤسسه تحصیلات عالی بامیکا هر کدام پیرامون موضوع صحبت کرده و از منظرهای متفاوت به تحلیل چالش عدم حاکمیت قانون پرداختند.
قابل یادآوری است که در پایان این نشست تفاهمنامه همکاری میان مؤسسه تحصیلات عالی بامیکا و دفتر ساحوی کمیسیون حقوق بشر به امضا رسید.
براساس این تفاهمنامه مؤسسه تحصیلات عالی بامیکا و کمیسیون حقوق بشر در زمینههای آگاهیدهی و تلاش برای دستیابی شهروندان به حقوق اولیه بشری شان باهم همکاری مینمایند.