06 Sep 2020

نشست علمی «نقش آموزش عالی در تبعیض‌زدایی جنسیتی»

Sharing is caring!

نشست علمی «نقش آموزش عالی در تبعیض‌زدایی جنسیتی» برگزار شد:

نشست علمی «نقش آموزش عالی در تبعیض‌زدایی جنسیتی» امروز چهار‌شنبه مورخ 10/7/1397 از سوی مؤسسه تحصیلات عالی بامیکا برگزار شد. در این نشست که با حضور خانم ملیحه حسن کمیشنر کمیسیون مستقل انتخابات و محمدطاهر زهیر والی ولایت بامیان، برگزار شد، صدها تن به شمول استادان دانشگاه، دانشجویان، علمای دینی، متنفذین و مسوولین ادارات محلی شرکت کرده بودند.

سخنرانان این محفل به بررسی نقش آموزش عالی در تبعیض‌زدایی جنسیتی پرداخته و مهم‌ترین دلیل برخورد تبعیض‌آمیز مبتنی بر جنسیت در کشور را ناشی محدود بودن آموزش عالی دانسته و تأکید به دسترسی عموم شهروندان کشور به آموزش عالی کردند.

خانم ملیحه حسن کمیشنر کمیسون مستقل انتخابات کشور در سخنرانی خویش برخورد دوگانه با انسان‌ها براساس جنسیت را ناشی از جهان‌بینی محدود افراد دانسته و تاکید داشت با تعمیم تحصیلات و آموزش عالی می‌توان جهان‌بینی و نگاه جنسیتی را ریشه‌کن کرد. خانم حسن تأکید کرد که تحصیلات عالی می‌تواند خرافات و باورهای سنتی که در جامعه رنگ و بوی مذهبی گرفته را می‌توان با گسترش آموزش‌های دینی و عالی می‌توان از میان برداشت. خانم حسن در بخشی از صحبت‌های شخصی خویش به‌عنوان استاد دانشگاه یادآوری کرده و نقش آموزش عالی را در تبعیض‌زدایی جنسیتی مهم قلمداد کرد.

محمد طاهر زهیر والی ولایت بامیان؛ با ارائه گزارش از میزان دسترسی شهروندان بامیانی به آموزش عالی، وضعیت بامیان را نسبت به سایر ولایات قناعت‌بخش دانسته یادآور شد که دانشگاه‌ها و مؤسسات تحصیلات عالی نقش مهمی در تبعیض‌زدایی جنسیتی دارند، از دید وی دانش آموختگان دانشگاه‌ها پس از فراغت می‌توانند به‌عنوان سفیران آگاهی عمل کرده و در تنویر افکار عمومی نقش برجسته‌ای بازی کنند.

 

دکتر عبدالرحیم اخلاقی رئیس مؤسسه تحصیلات عالی بامیکا ضمن خوش‌آمدگویی به مهمانان به‌ویژه خانم حسن که به بامیان تشریف آورده اند، یادآوری کردند که مؤسسه تحصیلات عالی بامیکا همواره تلاش کرده است در راستای مبارزه با تبعیض فعال بوده و گسترش دانش انسانی را ماموریت خویش می‌داند.

سخنران بعدی این نشست خانم زهرا معتمدی رئیس دفتر ساحوی کمیسیون حقوق بشر بود. خانم معتمدی اعمال تبعیض علیه زنان را محرومیت نصف جامعه از حقوق انسانی آن دانسته و تأکید به تبع نادیده‌انگاری این قشر نصف استعدادهای موجود در کشور دست نخورده باقی مانده و در واقع سرمایه‌های معنوی افغانستان هدر می‌رود.

رئیس کمیسیون حقوق بشر-بامیان همچنان متعهد شد هرگونه همکاری که لازم باشد کمیسیون حقوق بشر با نهادهای تحصیلی بامیان انجام خواهد داد، تا باشد همه در هماهنگی هم گام موثرتری در راستای مبارزه با تبعیض بردارد.

ما را دنبال کنید